Pankkitili Espanjassa

Espanjassa pankkeja kannattaa vertailla ja varsinkin laina tai sijoitus asioissa kilpailuttaa.
Rahan lainaaja sekä sijoittaja ovat espanjassa molemmat hyviä asiakkaita pankeille   (tuottoisia ) joista pankeilla on kova keskinäinen kilpailu.
Eläkeläinenkin voi säästää valitsemalla pankkinsa huolella. erot  ja ehdot voivat olla ja ovatkin suuria eri pankkiryhmittymien kesken
Kaikissa pankeissa on turvallista asioida. valtio takaa asiakkaiden talletukset samojen eurolakien mukaisesti kuin jos tilisi olisi suomalaisessa pankissa.

Suomalaisella residentillä ( Espanjassa kirjoilla olevalla ) on samat pankkioikeudet Espanjan kansalaisten kanssa. Tarkoittaa että Espanjalainen pankki on velvoitettu antamaan pankkipalveluita ja tiliehtoja yhdenlaisia maassa asuville eurooppalaisille residenteille.
Jos pankki tarjoaa omille eläkeläisille kuluvapaita tilejä,on niitä myönnettävä myös muille eurooppalaisille residenteille samoin ehdoin.
Osassa pankeista pankkikortti on ilmainen mikäli sinulla on sopimus pankin kanssa jostain kiinteästä summasta joka tilille tulee kuukausittain minimi summa vaihtelee eri pankkiryhmittymien kesken.
Eläkeläisen pankkitili ( eläketili ) on yleensä aina ns,kuluvapaa melkein kaikissa pankeissa. ei rahan siirtokuluja eikä kuukausi/vuosimaksuj .pankkikortti ilmainen.
Rahan siirto suomesta espanjaan realisoituu vuorokaudessa.siirtohinta sama kuin suomen sisäisessä pankkisiirrossa.Sama sääntö koskee myös espanjalaisia pankkeja.
Muista että sääntö koskee vain Ns, eurosiirtoja ( SEPA maksu )
Espanjassa pankki ei voi yksipuolisesti muuttaa sopimusta ilmoittamatta siitä asiakkaalle jolloin asiakkaalla on sopimuksen purkuoikeus.
Espanjan pankkeja koskevat samat säännöt ja määräykset ( eurolait ) kuin suomalaisia,
Espanjassa asiakkaalla on samat oikeudet kuin suomessa pankkiasiakkaalla.

Pankkilaina asunnonostoon.
-Espanjassa pankit myöntävät lainaa noin 80 % asunnon arvosta.
-Laina on mahdollinen aina 100% asunnon arvosta mikäli olet ostamassa pankin omistuksessa olevaa asuntoa. Katso blogista asunnon osto pankilta.
-Laina on yleisimmin sidottu 1 vuoden €uriboriin johon lisätään pankin marginaali.
-Marginaali on 1% - 2.4% haarukassa,pankkiryhmittymästä riippuen. ( 2016 )
-Laina-aika on maksimissaan 40 vuotta.
-Lainaa myönnetään lainanottajan 75 ikävuoteen asti.( ikäraja ei ole kiveen kirjoitettu )
-Normaalisti pankki vaatii myös henkivakuutuksen lainan vakuudeksi.
-Ennen lainan myöntämistä pankki arvioi ostettavan asunnon arvon jonka lainan hakija sitoutuu lainapyynnöllään maksamaan.
-Pyydä arviosta kopio itsellesi otit lainan tai et.Siitä saat melko luetettavan arvion asunnon todellisesta arvosta.

Pankkitilin avaamiseen espanjassa tarvitset passin ja  (Nie numeron. ei pakollinen ) vaihtelee pankkiryhmittäin.yksi vaatii toinen ei.
Nie numero kannattaa hankkia aina jos oleilet espanjassa pidempiä jaksoja tai jos haluat että asiasi hoituvat mutkattomasti kaikkialla. (on sinun oma henkilötunnuksesi espanjassa.) 

Kaikki pankit ovat turvallisia..
Kaikissa pankeissa on joku joka puhuu Englantia.
On pankkeja / säästökassoja jotka perivät komissioita ja toisia jotka eivät peri.
Joillakin pankeilla peruspankkikortti on ilmainen joku toinen perii siitä 15 euroa.
Espanjassa pankki ja luottokorttiin sisältyy ilmainen tapaturmavakuutus. pyytäkää vakuutuskirja pankistanne.
Kuvakaappaus alla